A fogászat világában egyre népszerűbb, korszerű szolgáltatás a digitális mosolytervezés. Éppen ezért, rendelőről rendelőre járva egyre több helyen találkozhattok már a digitális mosolytervezéssel. Ám mi azt is fontosnak tartjuk elárulni a pácienseknek, hogy mitől lesz igazán jó egy mosolytervezés. Dr. Nagy Zsolt, digitális és esztétikai fogászat specialista összegyűjötte azokat az információkat, amikre érdemes figyelni, ha új mosoly megvalósítása előtt áll.

Mi a mosolytervezés?

A mosolytervezéssel kapcsolatban először is fontos megérteni, hogy ez legfőképpen egy fogorvos és fogtechnikus közötti kommunikációs folyamatnak a része. Vagyis, egy olyan digitális eszközökkel történő segédtervezés, ami megmutatja, hogy milyen típusú fog és fogforma az, ami elkészíthető és megvalósítható a páciens szájában, egyéni adottságai alapján. 

Ennek a 2D-s fényképek alapján történő tervezési formáját rendelőn belül is láthatjátok számítógépen, tableten, de az ott elkészült tervek önmagukban csupán Photoshop eszközök, amelyekkel csak az új fogformák 2 dimenziós rajzai láthatóak. A siker kulcsa pedig ennek a tervnek a megvalósításában van. Mit jelent ez?

Nekünk fogorvosoknak és fogtechnikusoknak ezt a tervet át kell tudnunk ültetni a szájba, tehát egy 3 dimenziós formavilágra, tervre lesz szükségünk, és ennek az átvitele bizony egyáltalán nem magától értetődő! Komoly előképzettséget és felkészülést igényel fogorvostól és fogtechnikustól, profi szoftveres felszereltség kell hozzá.

Mi, a Differental Fogorvosi rendelőben az esztétikai beavatkozásoknál a mosolytervezést rutinszerűen, napi szinten alkalmazzuk és nem is szoktuk a pácienseknek a kezdeti tervet (2 dimenziós tervet) mutogatni és a véleményüket megkérni. Nem véletlenül!

Nálunk a mosolytervezés nem a 2 dimenziós terv alapján történik! Pontosan azért nem, mert félrevezető lehet. Amit a páciensek 2 dimenzióban látnak, az gyakran nem tükrözi a megvalósíthatóságott. Ha a páciensek ott beleszólnak a készülő tervekbe, nem fognak reális végeredményt kapni. 

Próbálja ki új mosolyát még mielőtt elkészül!

Ami a páciensek szemszögéből igazán fontos, az az úgynevezett Próbamosoly, ami egy 3D-s formaterv lesz. Ez az, amit még a végső átalakítási folyamat előtt bepróbálunk a páciens szájába, tehát a mosolytervezésnek a végeredményét, a produktumot fogjuk lepróbálni szájon belül, amit egyrészt általunk készített portré fotókon, másrészt a tükörben, élőben is megnézhet. Ez maga a 3D-s formaterv, szájon belül lepróbálva. Maga a Próbamosoly az, amit véleményeznie kell! 

A 2 dimenziós képeknél nagyon nagy csapdába eshetünk, ezért óva intünk mindenkit, hogy ez alapján hozzon döntéseket.

FONTOS! Mindig kérje fogorvosától, hogy fogtechnikusi segítséggel készüljön el az Ön számára a 3D-s próbaterv is, mielőtt belevágnak az új mosoly kivitelezésébe és elkészítésébe. 

A mosolytervezés az elégedettség garanciája

A mosolytervezés lehetőséget ad arra, hogy a fogorvos és fogtechnikus megtervezze, valamint a páciens előre megpróbálja, kipróbálja a vágyott új mosolyt, ami hosszú távra szól és az arc karakterét nagyban befolyásolja. Nem mindegy tehát, hogy megvalósítható-e a képek alapján tervezett forma. 

Csak akkor vágjunk bele a végleges folyamatba, ha meggyőződtünk a terv megvalósíthatóságában. Hölgyeknél gyakran találkozunk azzal a gyakorlati példával, hogy kinéznek egy gyönyörű frizurát egy képen. Szeretnének egy hasonlót, és elviszik ezt a képet a fodrászukhoz, megmutatják neki, hogy ilyen hajat szeretnék csinálni. Igen ám, de nem biztos, hogy ez megvalósítható lesz. Nem biztos, hogy az ő hajszerkezete alkalmas arra, hogy olyan frizura készüljön belőle. Szerencsés esetben igen, viszont ha nem elég gyakorlott a fodrász és nem ismeri fel ezt az alapvető problémahelyzetet, megpróbálja megvalósítani azt a frizurát. Lehet, hogy a végeredmény nem olyan lesz, és mindenkit csalódottság fog érni.

Na, erre való a mosolytervezés is a fogászaton belül, hogy ezt előre megpróbáljuk, kipróbáljuk, megtervezzük, és csak akkor vágunk bele a végleges folyamatba, ha ténylegesen megvalósítható. Ez a tényleges megvalósítás maga a próbamosoly. Ha ott minden szép és jó, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a végeredmény is csodálatosan szép, és olyan lesz, amilyet megálmodott. 

Summázva a dolgokat tehát, nagyon fontos a mosolytervezés, de mindenképpen csináltassunk próbamosolyt, és csak annak a pozitív eredménye esetén lépjen tovább a megvalósítás fázisába. 

Ön is szeretné kipróbálni új mosolyát, még mielőtt elkészül? Keressen minket bizalommal!

Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

9 + 3 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: