Fogbeültetés - Fogászati implantáció

Az esztétikai indokon túl számos egészségügyi vonzata lehet egy hiányzó fognak – amibe sokszor bele sem gondolunk páciensként. A fogbeültetésre azért is kell minél előbb sort keríteni, mert a nem pótolt fog a rágóképesség fokozatos romlását eredményezheti. Az elvesztett fogak melletti vagy szemközti fogak idővel elvándorolnak, sőt akár ízületi panaszokat is okozhat a hiányos fogsor.
Online bejelentkezés

Ma már az implantológiának vagy más néven fogbeültetésnek köszönhetően különösebb nehézség és fájdalom nélkül tudjuk pótolni hiányzó fogat. Nem árt tudni azonban, hogy vannak bizonyos tényezők, melyeket figyelembe kell venni implantátum beültetés előtt, mert hátráltathatják a gyógyulási folyamatot.

Milyen tényezőket veszünk figyelembe fogászati implantátum beültetésnél?

? Fogak és az íny állapota
? Általános egészségi állapot
? Szájápolási tudatosság
? Életkor

Mikor ajánlott a fogászati implantátum?

Addig, amíg a páciens növekedése, az állkapocs formálódása vagy a fogaknak a megfelelő beilleszkedése nem történik meg, addig nem ajánlott a fogászati implantátum beültetés. A tudomány jelenlegi állása szerint ez egészen 20 éves korig eltarthat, így ebben az időszakban a beavatkozás biztonságosan nem kivitelezhető.

Felnőtt kori limit nincs a fogbeültetésre!

Idősebb korban az általános egészségi állapot számít, hiszen egyes betegségek esetén ellenjavallt a fogbeültetés, mert hátráltatják a gyógyulást.

Hogyan történik a fogbeültetés?

Az implantáció, azaz műgyökér beültetés a kiesett vagy eltávolított fogak pótlásának egyik legjobb módja. Mi ezt a Differental fogorvosi rendelőben számítógéppel tervezzük, ami azt jelenti, hogy a 3D szkennelést követően 3D tervezéssel megal a fogászati implantátum beültetés minden lépését.

  1. A fogbeültetés helyi érzéstelenítésben, általában egy ülésben történik.
  2. Az implantálás során az ínyen egy picike kis ablakot alakítunk ki.
  3. Speciális eszközökkel egy ún. fészket alakítunk ki a csontban, ahová behelyezzük a fog gyökerét (implantátum).
  4. A végén kis öltésekkel egyesítjük az ínyt.

Egy fog esetén – ha nem szükséges csontpótlás – a kezelés nagyjából 30 percet vesz igénybe.

Fogbeültetés – Rutin műtét? A fogorvos válaszol

Fogbeültetés után – Mit javasol a szájsebész?

Ankylos Implantológiai Partner  / Differental Fogorvosi Rendelő

Kiemelt Ankylos Implantológiai Partner

2021. októberében ellátogatott hozzánk a Dentsply Sirona cég hazai képviselője és kitüntetett minket a hazai implantológia referencia rendelő elismeréssel. 

Büszkék vagyunk arra, hogy rendelőnk kiemelt Ankylos Implantológiai Partner lett, elismervén ezzel a pácienseknek nyújtott kiváló minőséget.

Számítógéppel tervezett implantátum beültetés

A számítógéppel tervezett implantátum beültetést hívjuk navigált beültetésnek.

Az eljárás során a rendelőben olyan szoftvereket használunk, ami lemodellezi 3D-ben a páciens állkapcsát. Ennek segítségével meg tudjuk tervezni az implantátum ideális pozícióját a csontban. Jól látható tehát, hogy a navigált beültetésnek a tervezési folyamat során van kiemelt jelentősége.

A számítógépes szoftverek segítségével precízen meg tudjuk tervezni pácienseink leendő fogainak pozícióját és formáját.

Az elkészült terv nem csak nekünk, a fogorvosi rendelőben nyújt segítséget, hanem ezáltal a páciens is láthatja a megtervezett mosolyát. Folyamatosan szem előtt tartjuk pácienseink biztonságát, így a legkorszerűbb technikai eszközök használatával gondoskodunk a kiszámítható és precíz végeredményről.

Fogászati implantációt végző fogorvosaink:

Dr. Nagy Pál

implantológus,
parodontológus fogszakorvos

Profizmus&maximalizmus. Tudom, hogy Pali a legjobbat hozza ki a körülményekből. Jó érzés rábízni a fogaimat\magam. Julcsival együtt szuper csapat. Bár mindenki ilyen ellátást kapna! Köszönet és hála?

Maximálisan elégedett vagyok mindennel.

Mindenki nagyon kedves és segítőkész. Mindennel maximálisan elégedett vagyok.

Online bejelentkezés

Adatvédelem

7 + 8 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu