Fémmentes korona

A Differental fogorvosi rendelőben a lehető legkorszerűbb digitális megoldásokkal dolgozunk annak érdekében, hogy pácienseink akár aznap megkaphassák új fogászati koronájukat.

Online bejelentkezés

A fogászatban használt anyagok a technológiával együtt folyamatosan fejlődnek, így ma többféle fémmentes fogpótlás közül tud választani. Azon túl, hogy ezzel a megoldással sokkal természetesebb eredményt tudunk elérni, allergiát sem képes okozni, szemben a mostanáig népszerű fémkerámia pótlásokkal.

Rendelőnkben főként cirkóniummal és teljes kerámia pótlással dolgozunk. Ezek az alapanyagok fényáteresztő képességüknek köszönhetően megszólalásig hasonlítanak az eredeti foghoz. A különböző gyártási és festési technikáknak köszönhetően olyan mikrobarázdákat és élethű színeket tudunk létrehozni, ami másolja a valódi fog felépítését.

A fogászati korona elkészítéséhez ideális esetben egyetlen alkalom is elég, ha a páciens szájüregi állapota megfelelő. Az azonnali fogpótlás általában szóló fogak esetén kivitelezhető.

Így készül a fémmentes fogászati korona

  1. Első lépésként mosolytervező szoftver segítségével megtervezzük a készülő fogpótlás formatervét (frontfogak esetén).
  2. Utána helyi érzéstelenítésben előkészítjük a fogat a koronához.
  3. Egy speciális 3D szkennerrel szájon belül – külső lenyomat anyag használata nélkül – digitalizáljuk a területet, majd szoftverrel elkészítjük a végleges korona tervét.
  4. Marógép segítségével egy kerámiatömbből egy speciális 3D előállítási folyamat során kifaragjuk a végleges koronát, majd azt egy festőkészlet segítségével karakterizáljuk és kerámiakályhába helyezve kész állapotúra égetjük.
  5. Utolsó lépésként beragasztjuk a kész koronát.
Fémmentes korona / Differental Fogorvosi Rendelő

A digitális tervezésnek köszönhetően fogtechnikus nélkül, pár óra alatt elő tudjuk állítani a fogászati koronát. Kiküszöbölhetőek így azok a gyártástechnológiai hibák, amik a hagyományos munkafolyamat során keletkeznek, ráadásul precízebb, gyorsabb előállítást tesz lehetővé pácienseink számára.

Online bejelentkezés

Adatvédelem

14 + 10 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

v

Hívj fel!

Útvonal

Bejelentkezés