Porcelán héj

A hollywoodi mosoly ma már nem csak a sztárok kiváltsága, hiszen esztétikai kezeléseinkkel egyre több módon tudjuk pácienseink mosolyát megszépíteni.

Online bejelentkezés

Mára már Magyarországon is egyre frekventáltabban, egyre gyakoribb igényként jelenik meg pácienseink részéről a héjkerámia készítése. Emögött természetesen az áll, hogy a 21. század elvárásainak megfelelően szeretnének egy szebb, harmonikusabb mosolyt maguknak.

Ehhez nekünk fogorvosi oldalról is készen kell állnunk, hiszen a tökéletes mosolyhoz nagyon precíz tervezés szükséges. Ennek egyik legfontosabb lépése maga a Mosolytervezés, illetve a Próbamosoly. Ha ezekkel el tudjuk érni a pácienseink által vágyott eredményt, akkor lehet belevágni a végleges héjak elkészítésébe.

A saját, ép foganyag megőrzése

Ún. minimál invazív beavatkozás a porcelán héj készítés, ami azt jelenti, hogy csak nagyon kevés foganyagot (zománcot) kell hozzá megcsiszolni. Ezáltal ez egy sokkal fogbarátabb megoldás, mint a fogászati korona, ami több foganyag feláldozásával jár.

A héjkerámia tulajdonképpen egy kontaktlencséhez hasonló, vékony kis kerámia lemezke, amit mi egy biokompatibilis anyagból – egy speciális litium diszilikát alapú kerámiából – készítünk. Ezt a kis lemezkét ragasztjuk fel a fog külső felületére. Abban az esetben, ha a fog túlzottan letöredezett, akkor csak koronát tudunk készíteni, héjat nem, hiszen az csak a fog külső felszínét borítja.

Fontos tudni, hogy életkori határa nincs a héjkerámia készítésnek, viszont túl fiatalon csak komoly fogazati rendellenesség (pl.: zománchiány) fennállása esetén javasoljuk.

Fogszabályozás vagy porcelán héj készítése?

Pácienseink részéről gyakran felmerül a kérdés, hogy hogyan rendezzék a fogazati diszharmóniát.

Fontos tisztázni a két kezelés eredménye között egy jelentős különbséget. A héjkerámia önmagában, funkcionális problémát nem tud orvosolni, viszont alkalmas rövid időn belül a mosoly esztétikai rendezésére.

Ha valamilyen harapási – rágási problémával is szemben állunk, akkor arra a általában a fogszabályozást javasoljuk, mint elsődleges terápiát, azonban ez akár évekig is eltarthat.

ONLINE BEJELENTKEZÉS

Esztétikai fogászati kezelések - héjak / Differental

Porcelán héj kezelés lépései

  1. Első alkalommal 3D szkenner segítségével lenyomatot veszünk a fogakról, illetve fotókat készítünk a Mosolytervezéshez.
  2. A Mosolytervezés és a Próbamosoly elfogadását követően belevágunk a kezelésbe.
  3. Helyi érzéstelenítésben preparáljuk a fog elülső felszínét, majd számítógéppel lenyomatot veszünk, majd elkészítjük az ideiglenes héjakat.
  4. A digitális lenyomat alapján elkészítjük a végleges héjakat, amelyeket speciális fogászati ragasztó segítségével rögzítünk a fogakon. A beavatkozás teljesen fájdalommentes.

Kezelést végző orvosaink

Dr. Nagy Zsolt fogszakorvos / Differental fogorvosi rendelő

Dr. Nagy Zsolt

fogszakorvos, digitális és esztétikai fogászat

Dr. Szanyi Barbara fogszakorvos / Differental Fogorvosi Rendelő

Dr. Szanyi Barbara

fogpótlástan szakorvos

Online bejelentkezés

Adatvédelem

4 + 1 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat:

v

Hívj fel!

Útvonal

Bejelentkezés