A direkt héj egy olyan fogászati eljárás, amely során a fogorvos a páciens kiindulási állapotára, tehát a meglévő fogaira tömőanyag segítségével ráépít egy plusz réteget. Ezzel egy ideálisabb vagy szebb formát tudunk kialakítani.

Mikor javasolt a direkt héj elkészítése?

Sérülés után rekonstruálni tudjuk a korábbi állapotot, vagy formailag eleve nem kedvező helyzetet tudunk helyreállítani ezzel a technikával. Ez egy modern technológia, amivel nagyon szép eredményeket lehet elérni.

A direkt héj megegyezik a porcelán héjjal?

A direkt héj semmiképp sem egyenlő a porcelán héjjal! A kerámia héjat a fogtechnikus vagy egy 3D nyomtató készíti, és ezt az elkészült lemezkét ragasztjuk rá a fogra. A direkt héj ezzel szemben a fogorvosi székben készül kompozit tömőanyag segítségével. A fogorvos a kezelés során lépésről lépésre építi fel a direkt héjat a páciens szájában. 

Minden esetben mi dönthetjük le, hogy direkt vagy indirekt héjat szeretnénk?

Direkt héjat csak abban az esetben lehet ideálisan készíteni, hogyha az a fogforma, amit el kívánunk érni az volumenében nagyobb, mint a kiindulási helyzet. Ezeket lehet igazán szépen és esztétikusan elkészíteni. 

Mennyire tartós a direkt héj? 

Ha a szakma szabályainak megfelelően készül el a direkt héj, akkor szép és hosszú életű eredmény születhet. Viszont a kompozit tömőanyag semmiképpen nem rendelkezik kerámia tulajdonságokkal. Egy idő után a felszíne kicsit porózusabbá válik és a kezdeti fényességét elveszíti, ezért mindig el szoktuk mondani, hogy ebben az esetben évente legalább egyszer egy alapos átpolírozásra szükség van. 

🔸 Mennyi ideig garanciális egy direkt héj? 🔸

A direkt héjaknak garanciális ideje rendelőnként változó, de általában egy évet szoktak rá adni. Az élettartama természetesen ennél hosszabb szokott lenni. A klinikai tapasztalat az az, hogy öt évnél tovább ritkán maradnak szájban. 

Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

5 + 5 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: