Tapasztalt fogérzékenységet hidegre vagy melegre? Hoztunk néhány tipikus tünetet, illetve megoldást, amivel orvosolni lehet a problémát!

Tankönyvi példa, amiről a páciensek a leggyakrabban beszámolnak az az, hogy forró leves, vagy esetleg forró tea fogyasztásakor szelektíven, egy-egy megadott, jól behatárolható foguk kezd el sajogni.

Mi áll a meleg érzékenység hátterében?

A klasszikus fogászati meleg érzékenység mögött általában komolyabb probléma áll. 

Sajnos ez sokszor tünetmentesen, titokban történik: a fog elhal valamilyen kórfolyamat okán (ez lehet egy trauma vagy akár fogszuvasodás is), ám a meleg érzékenység tünete csak hónapokkal vagy évekkel később jelentkezik panaszként.

A fogbél területén egy bakteriális bomlás zajlik le: ezek a baktériumok gázt termelnek, és mivel a gáz zárt térben van (a fog belsejében), hő hatására elkezd tágulni és ez egyfajta belső feszülést, fájdalmat, érzékenységet okoz. 

Fogászati meleg érzékenység kezelése

A fogbél elhalás kiváltotta meleg érzékenység esetén felesleges otthoni praktikákkal, kiegészítő termékkel próbálkozni. Az érzékenységet csökkentő fogkrémek nem lesznek hatásosak, hiszen mélyebbről eredezik a probléma, amit házilag nem lehet orvosolni.

Amennyiben melegre érzékeny a foga, mindenképp keressen fel egy fogorvost, aki megfelelő terápiával tud segíteni. Ebben az esetben a gyökérkezelés az, ami az adott fogat teljesen tünetmentessé tudja tenni, valamint hosszú élettartamot tud biztosítani.Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

6 + 7 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: