A mai világban óriási szerepe van az esztétikai kezeléseknek. Gondoljunk csak a fogfehérítésre vagy a mosolytervezésre. Ezek ma már mindenki számára elérhető szolgáltatások, a tapasztalat pedig azt mutatja, hogy az igény egyre csak nő, hiszen a szép mosolynak nem csak egészségügyi, de lelki pozitívumai vannak.

Rengeteg termék jelenik meg nap, mint nap, ami az otthoni fogfehérítést segítheti. A rendelőkben végzett professzionális fogfehérítés azonban más anyagokkal, más eszközökkel történik.

Igen, a professzionális fogfehérítés minden esetben rendelőben történik, méghozzá azért, mert a fehérítő anyagok koncentrációja magasabb, tehát az orvosi környezetben erősebb anyagokkal dolgozunk. Ezeket a fehérítő anyagokat egy lámpa segítségével aktiváljuk. Fontos, hogy mindig minősített anyagokat használjunk, valamint, hogy betartsuk a fehérítési protokollt. Az is fontos, hogy megbeszéljük a pácienssel, hogy mit vár a fehérítéstől, hiszen ezek a fehérítő anyagok a fog saját anyagát fehérítik ki, azt is csak bizonyos szinten, bizonyos ideig. Körülbelül egy, másfél év, amíg a fehérített állapot megmarad, ezután a fogak elkezdenek visszasárgulni. Fontos tudni, hogy a fogfehérítés egy természetes fehér színt hoz elő a fogakból, tehát ha valaki csempefehér fogakat szeretne, akkor számára a fogfehérítés nem megoldás.

Milyen más esztétikai beavatkozások segíthetik a pácienseket elérni a számukra tökéletes mosolyt? 

A fent említett fehérítésen túl még rengeteg olyan eljárás van, amivel változtathatunk a jelenlegi mosolyunkon. Ezek általában kerámia héjakkal, vagy nagyobb eltérések, destrukciók esetén koronákkal történi. Ezek vissza nem fordítható változások! A páciens fogaira ráragasztással kerül fel egy előre elkészített technikai munka, amihez többnyire a páciens fogainak kisebb-nagyobb megcsiszolása szükséges. Ezek azok a megoldások, amik nagyon látványosak, sőt, időtállóságuk miatt nagyon népszerűek is. Ez egy végleges megoldás, tehát a páciensnek mérlegelnie kell azt, hogy mekkora változást szeretne elérni. Ha nincs megelégedve a fogfehérítés eredményeivel, akkor ezeket a megoldásokat tudjuk javasolni.

Mi a helyzet a mosolytervezéssel? Bárki számára elérhető?

A mosolytervezés egy nagyon népszerű és egy nagyon izgalmas terület, de Magyarországon még kevesen foglalkoznak ezzel. Nálunk ez a szolgáltatás is elérhető. Ennek előnyei, hogy sokkal pontosabban láthatjuk a leendő végeredményt, tehát a páciens jobb döntést tud hozni. Valamilyen szinten tervezhetőséget ad a folyamatokhoz, hiszen aki ezt a szolgáltatást igénybe veszi, láthatja, hogy mi lesz a végeredmény.

A konzultáció alkalmával mindig elmondom, hogy a realitások talaján kell maradni, tehát ha valaki úgy érkezik hozzám, hogy van egy elképzelése a leendő mosolyáról, az elképzelést és a leendő valóságot a mosolytervezés tudja közös nevezőre hozni.

[twenty20 img1=”771″ img2=”772″ offset=”0.5″]

Felső foghiány implantológiai helyreállítása

v

Hívj fel!

Útvonal

Bejelentkezés