Ma már nagyon sok olyan készítmény kapható és már tablettákban is vannak olyan típusok, amiről azt állítják, hogy az íny megerősítéséhez vezetnek. De az az igazság, hogy ezek a készítmények nem igazán játszanak szerepet az íny erősödésében. Egy egészséges embernek a szervezetében van annyi vitamin és nyomelem, amire az ínynek szüksége van. Akkor hogyan lehet megerősíteni az ínyt?

Fogíny megerősítése – A működő megoldás

Az erős íny gyakorlatilag egyenlő az egészséges ínnyel. Az egészséges íny fenntartásában leginkább a jó szájhigiéne játszik szerepet. Tehát ki kell fejleszteni a fogorvosnak egyéni szájhigiénés módszereket, amiket a páciensre tud adaptálni, amivel ő a saját kézügyességével az otthoni keretek között a legtöbbet tudja tenni azért, hogy a szájhigiénéje megfelelő legyen. Ezzel a módszerrel a lepedéket és a lepedékben szaporodó baktériumokat az ínytől távol tudjuk tartani.

Milyen típusú fogínysorvadások léteznek?

A parodontológus szakorvos tudjai megállapítani, hogy az adott fogínysorvadás milyen típus.

  • Ha ez egy gyulladásmentes fogínysorvadás, akkor nagyon fontos, hogy mosni kell, de kíméletes módszerekkel, tehát valahol az arany középút a jó. 
  • Ha az ínysorvadásunk hátterében valamilyen gyulladás áll, akkor nagyon fontos, hogy a megfelelő professzionális fogászati kezelésekkel először meg kell szüntetni a gyulladást, és utána kell a páciensnek megtanítani, hogy az otthoni módszerekkel hogyan tudja leginkább fenntartani ezt az egészséges állapotot.

Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

6 + 3 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: