A fogínygyulladás nagyon gyakori. Legtöbb esetben a nem kellően alapos fogmosás miatt a fogakon felhalmozódott lepedék okolható számos fogakat és fogínyt érintő betegségért.

Ismerjük fel a fogínygyulladás tüneteit!

  • fogínyvérzés
  • ínyduzzanat
  • vöröses íny szín

A fogínygyulladásnak számos fokozata van. Lehet enyhe, amikor csak egy-egy helyen tapasztalható fogmosáskor ínyvérzés. Súlyos esetben akár spontán ínyvérzés is előfordulhat vagy szinte az összes fog körül megjelenő duzzadt, vöröses az íny.

Mi okozza az ínygyulladást?

Leggyakoribb esetben a fogkő okozza, ami egy felszíni ínygyulladást mutat. Ennek a megoldása a dentálhigiénikus által végzett kezelés. Azonban az ínygyuladásnak lehetnek sokkal komolyabb, belső eredetű okai is, ezért mindenképp kérjük ki szakember véleményét. 

Hogyan kezeljük?

Nagyon meggyőzőek lehetnek a reklámokban látott otthon alkalmazható szerek, azonban ezeknek nem szabad bedőlni, hiszen a bennük lévő hatóanyagok csak a tüneteket csökkentik. A gyulladásnak az okát nem lehet csodaszerekkel orvosolni.

🔸 Konklúzió 🔸

Nagyon fontos, hogy már a legkisebb tünetekkel is forduljunk szakemberhez, mert ennek halogatása akár fogaink elvesztéséhez is vezethet. Fogorvosunk olyan jellegű terápiát fog biztosítani, ami a betegségnek az okát szünteti meg, nem pedig csak a tüneteket kezeli.

Tehát fontos, hogy egy szakember által felállított diagnózist és egy azon alapuló kezelési tervet alkalmazzunk. 

Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

1 + 9 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: