Önmagában egy ajánlást tenni a foghiány pótlására nem lehet. Nagyon sok különböző szempontot kell figyelembe venni és mérlegelni. Mik ezek a szempontok?

Általános egészségügyi állapot

A fogászati implantátum beültetése egy műtéti eljárás. A műtéthez pedig bizonyos általános egészségügyi kritériumoknak meg kell tudni felelni. Ha ez nem lehetséges, akkor ez esetben egy olyan megoldás, mint például a hídpótlás, aminek elkészítése nem igényel műtétet mindenképpen előnyösebb lehet

Lokális tényezők

A szájban található lokális tényezőkön például a szomszádos fogak állapotának figyelembe vételét értjük. Egy fiatal páciens esetében, akinek a foghiány melletti szomszédos fogai teljesen épek, kár lenne azokat lecsiszolni és egy hídpótlást készíteni. Szerencsésebb megoldás, ha ezt az említett foghiányt impantátum beültetéssel orvosoljuk. 

Viszont, ha a hiányt ölelő szomszédos fogak állapota olyan, hogy valamilyen terápiát kell nyújtsunk, akkor sok esetben egy olyan komplex megoldás szükséges, amely a szomszédos fogak helyrehozatalát és a foghiány pótlását is orvosolja. Gyakran egy egyszerűbb, gyorsabb és anyagilag kedvezőbb megoldás, hogy ha egy fogászati hidat készítünk.  

Melyik a tartósabb megoldás?

Ha rendszeresen és alaposan mosunk fogat, valamint egyéb kiegészítő fogtisztító eszközöket is alkalmazunk, és nem mulasztjuk el a rendszeres fogorvosi vizsgálatot, akkor mind a fogimplantátum, mind a híd több évtizedig is jól tud funkcionálni a szánkban.

🔸 Konklúzió 🔸

Ha olyan dilemma előtt állunk, hogy foghiányunkat implantátummal vagy híddal pótoltassuk, akkor ezt mindenképp érdemes megkonzultálni a kezelőorvosunkkal, ugyanis sok szempontot kell együttesen, egyszerre figyelembe venni. 

Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

13 + 5 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: