A fogainkon megtapadó elszíneződések jó része fogkő, vagy valamilyen étkezési szokások miatt kialakult folt.  Tegyünk különbséget a kettő között!

🔸 Fogkő 🔸

A fogkő egy veszélyes dolog. Hosszabb időn keresztül a lepedék kicsapódik a nyál hatására és ez következményekkel járhat, mert igen veszélyes az ínyünkre.

Hogy néz ki?

Ezzel a sárgás-barnás kemény lerakódással leginkább az alsó fogív, nyelv felőli oldalán találkozunk. De megjelenhet bárhol az ínyszél mentén, vagy súlyosabb esetben az ínyszél alatt is és az oldalsó fogfelszíneken is. 

Mit okoz?

A fogkő ínygyulladást szokott okozni, ami csúnya lilás, vöröses elszíneződését jelenti az ínynek. Érintésre erősen vérzékeny, sokszor fogmosáskor találkozhatunk ezzel a problémával. Hosszú távú kezeletlensége akár fogágybetegséghez is vezethet. 

Mit tegyünk?

Ez mindenképpen egy olyan helyzet, amit rendelőben orvosolni kell fogkő-eltávolítás segítségével.

🔸 Elszíneződés 🔸

Az elszíneződés különböző ételek, italok, vagy dohányzás hatására történt felszíni pigment anyagoknak a lerakódása, amik nem veszélyesek a szánkra, csupán esztétikai problémát okoznak. Az eltávolítása ezeknek is javasolt.

Hogy néz ki?

Általában sötét szürkés vagy barnás apró pöttyök sokasága. 

Mit okoz?

Esztétikai problémát okoz, ezért indokolt az eltávolítása.

Mit tegyünk? 

Rendelőnkben homokfúvás segítségével egyszerűen megoldható ez a jellegű probléma. A fogkő és az elszíneződések otthoni trükkökkel való maradéktalan eltávolítása egyáltalán nem megoldható, sőt rendkívül veszélyes és nagy kárt is okozhatunk szánkban. 

Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

2 + 7 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: