Lehet-e kiálló fogakra porcelánhéjat készíteni? A digitális és esztétikai fogászati szakember, Dr. Nagy Zsolt segít a válaszadásban!

Szükséges-e fogszabályoztatni a kiálló fogakat?

Ha valakinek a fogazata olyan típusú, ami az ideális ívből kiálló fogakat is tartalmaz, vagyis kedvezőtlen pozícióban vannak, akkor mindig felmerül első megoldásként a fogszabályozás. Azonban a felnőttek körében ezt a megoldást egyelőre kevesen részesítik előnyben.

Porcelán héj a kiálló fogakra?

Kusza fogsor esetén alternatívaként szóba jön a porcelán héjak készítése is. Ez sajnos nem egy kedvező kiindulási helyzet: ilyenkor a kiálló fogakat kicsit erőteljesebben meg kell csiszolni ahhoz, hogy a kívánt mosolyhoz a héjakat el tudjuk készíteni. Ha valaki ezt az utat kívánja járni és tisztában van azzal, hogy ez milyen áldozattal jár a foga részéről, akkor így is szakmailag jó és szép megoldás születhet.

Amennyiben először történik egy fogszabályozás és a fogak ideális pozícióba kerülnek, akkor utána a porcelánhéjak elkészítésével mindössze finoman, vékonyan kell csak elcsiszolni a fogakból és tökéletes esztétikai eredményt tudunk elérni.

Mindkét eset ugyanazt a végeredményt szolgálja, de ha nem fogszabályozunk, akkor invazívabbnak kell lennünk, és több foganyag feláldozásával jár a folyamat.Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

11 + 2 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: