Mielőtt meghoznánk a döntést nagyon fontos, hogy részletekbe menően konzultáljunk egy szakemberrel. Fel kell mérni a kiindulási állapotot és tájékozatani kell fogorvosunkat az igényeinkről.

Az első konzultáció során két alapvető kérdésre kell választ adnunk:

  • Mi az, ami zavar minket fogainkkal kapcsolatban?
  • Milyen legyen a kívánt végeredmény? 

Ezek megválaszolását követően tud fogorvosunk tanácsot adni, hogy melyik irányba induljunk el. 

🔸 Héjkerámia – Ha fontos a szép mosoly 🔸

Porcelán héjakat általában akkor javasol fogorvosunk, ha fogaink helyzete megfelelő, mindössze esztétikai problémáról van szó. Ebben az esetben héjakkal sok évnyi fogszabályozó kezelés nélkül, egyszerűen és viszonylag dinamikusan meg lehet oldani az adott kérdést.

🔸 Fogszabályozás – Ha az egészséget is szem előtt tartjuk 🔸

Amikor a fogak teljesen rossz pozícióban vannak, esetleg az állcsont pozíció sem ideális, akkor nélkülözhetetlen a fogszabályozó kezelés. Különböző harapási anomáliák esetében fogszabályozás segítsége nélkül nem tudjuk orvosolni az esztétikai kérdést pusztán héjakkal.

🔸 Héjkerámia és Fogszabályozás – A legtökéletesebb végeredményért 🔸

Ha nagyon szép és nagyon tökéletes esztétikai eredményt szeretnénk, akkor a legjobb megoldás az, ha első lépésként fogszabályoztatunk. Amikor lekerült a fogszabályozó készülék, és funkcióban minden rendben találunk, akkor kerülnek felhelyezésre a héjak a tökéletes végeredményért. 

Összességében mindig egy alapos klinikai vizsgálatot követően lehet a pontos kezelési tervet összeállítani. Minden páciens esete más és más. Előre sajnos szakember véleménye nélkül nem lehet eldönteni, hogy porcelán héjakra, fogszabályozásra, vagy esetleg mindkettőre szükség van-e. 

Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

6 + 11 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: