A fogászati implantátum beültetést követően nincs sok teendője a páciensnek, egyedül a szájhigiénére kell különösebb figyelmet fordítani. 

🔸 Miért fontos a seb környékének tisztán tartása fogászati implantátum beültetést követően? 🔸

A szomszédos fogakon és/vagy a varraton nagyon könnyen felhalmozódik a lepedék. A felhalmozódott lepedék baktériumokban gazdag, ezért ha huzamosabb ideig nem távolítjuk el gyulladás alakulhat ki a seb területén, ami esetlegesen fájdalommal, vérzéssel járhat és az implantátum gyógyulását is befolyásolhatja.

🔸 Milyen eszközöket használjunk a seb környékének tisztán tartására a fogászati implantátum beültetést követően? 🔸

Szerezzünk be ultra soft jelölésű fogkefét és azzal tartsuk tisztán a sebet és a körülötte lévő szöveteket. Segítség lehet még az extra nagy méretű fogköztisztító kefe is. Esetlegesen chlorhexidin tartalmú szájöblögetőbe mártva használjuk a varratok és/vagy az úgynevezett gyógyulási csavar tisztántartására. 

🔸 A fogászati implantátum beültetést követően jegeljük a területet? 🔸

A műtétetet követően, amennyiben az orvos javallja, akkor az akut szakaszban jegelhetjük a területet, így mérsékelve az esetlegesen kialakuló duzzanatot vagy lilulást. Ám ne vigyük túlzásba, semmiképp se fagyasszuk le a területet! Tartsunk szünetet a jegelések között és a jég (vagy akár mirelit áru) közvetlenül ne érintkezzen a bőrünkkel, csavarjuk be textilbe.

🔸 A fogászati implantátum beültetést követően mit ehetünk-ihatunk? 🔸

Különösebb tilalom étkezésre nincs, azonban az alkohol fogyasztása nem javasolt. Zárt seb esetében a tejtermékek fogyasztása sem befolyásolja a gyógyulást.

🔸 Mit tehetünk még a fent említetteken kívül ügyelnünk a fogászati implantátum beültetést követően? 🔸

Amennyiben antibiotikumot írt fel fogorvosunk, ügyeljünk annak rendszeres és maradéktalan szedésére.  Fájdalom esetén nyugodtan szedjünk rendeltetésszerűen patikában kapható fájdalomcsillapítót. 

Maga a beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, teljesen fájdalommentes és egy implantátum beültetése átlagosan 30 percet vesz igénybe, amit  a Differental fogorvosi rendelőben pontos digitális tervezés előz meg. 

Kérdése van még a fogászati implantátummal  kapcsolatban? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

14 + 13 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: