Egyre gyakrabban lehet olvasni a rendelők oldalán, hogy a legmodernebb digitális technológiával dolgoznak. De mit is jelent ez pontosan? Mitől lesz digitális egy fogászat?

A technológia szerelmeseiként mindig is egy modern, felkészült rendelőről álmodtunk – épp ezért a Differental Fogorvosi Rendelőben kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a lehető legkorszerűbb berendezésekkel dolgozzunk a fogászati beavatkozások során. Rengeteg specifikus eszközünk van, melyek közül a 3 legkülönlegesebbet mutatjuk be: 

🔸 FOGÁSZATI 3D SCANNER🔸

Arra való hogy a szájüregben lévő fogakat és ínyt lemintázzuk, melyet „digitális lenyomatvételnek” nevezünk. Óriási előnye a hagyományos lenyomatanyaggal készített fizikai mintához képest, hogy egyből rendelkezésünkre áll egy digitális minta, amin egyből el lehet kezdeni tovább dolgozni. 

A hagyományos eljárással történő lenyomatvétel során a mintakészítés órákat, vagy akár 1-2 napot is igénybe vehet, míg ezzel az eszközzel az eljárás ideje pár percre rövidül. Az idő mellett egy másik, szintén nem elhanyagolható tényező, az az, hogy a páciens számára sokkal komfortosabb és fájdalommentesebb ez a modern eljárás, elkerülve a hányingeres érzést. Nem utolsó sorban a környezetet is védjük a használatával, hiszen nem jár lenyomatanyag felhasználásával.

🔸 SPECIÁLIS 3D KAMERA RENDSZER – MODJAW 🔸

Ez az eszköz önmagában is egy csoda, ugyanis a speciális marker pontokkal ellátott fejpántjának köszönhetően képes a pácienseknek a különböző állkapocs és rágó mozgásait élőben felvenni és mindezt egy olyan digitális fájlformátumba exportálni, amit utána fel lehet használni a készülő fogpótlások tervezésekor. Ezáltal sokkal gyorsabb, precízebb, alaposabb munkát tudunk elkészíteni, nem beszélve arról, hogy így bizonyos szubjektív melléktünetek (pl.: fejfájás, rágófunkció csökkenése) is elkerülhetőek, amelyek sokszor jelentkezhetnek, ha nem megfelelő a kialakított fogforma.

Az eszköznek köszönhetően gyakorlatilag egy végleges fogpótlás elsőre ideális formájú és kialakítású lehet,  élvezvén a digitális munkafolyamat jelentős előnyét. Rendelőnkben nem készítünk konfekciófogakat. Mindenkinek személyre szabottan, egyénileg készítjük el a fogpótlását. Ráadásul ehhez akár egyetlen regisztrációs alkalom is elég, szemben a korábbi fogpróbákkal. Egyébként a Differental Fogorvosi Rendelőben lévő készülék az első és egyetlen ilyen készülék Magyarországon.* 

*2020. szeptember

🔸3D NYOMTATÓ 🔸

A 3D nyomtató szintén gyakran használt eszköz a rendelőnkben. Segítségével még a beavatkozás előtt elkészítjük pácienseink számára  az új mosolyukat, melyet  próbamosolynak nevezünk. Amikor a páciens maximálisan elégedett a formával, akkor lehet belevágni a végleges fogak elkészítésébe.

A 3D nyomtatót a digitálisan megtervezett fogbeültetéseink során is használjuk, mert segítségével precíziós fúrósablonokat tudunk készíteni, melyeknek köszönhetően biztosított  az implantátum tökéletes beültetése műtét közben.

De miért űrtechnológia az, ami a mi rendelőnkben van? A videóból kiderül!

Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

14 + 10 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: