Gondolta volna, hogy számos, a mosolyzónán kívül eső tényező befolyásolhatja az esztétikai beavatkozások megkezdését? Dr. Nagy Zsolt a Differental Fogorvosi Rendelő digitális és esztétikai fogászat specialistája részletesen megosztja velünk ezen megelőző lépések fontosságát.

1. Teljes körű állapotfelmérés

Esztétikai beavatkozások előtt mindig javasoljuk, hogy látogasson el hozzánk egy konzultációra. Ezen konzultáció során meg tudja velünk osztani, mi zavarja a mosolyában és azt, hogy milyen eredményre vágyik. Ezzel egyidőben alaposan megvizsgáljuk a fogazat és az íny állapotát.

Szükség esetén helyben panoráma röntgent készítünk, hogy teljes képet kapjunk. Ezt követően kezelési tervet és árajánlatot tudunk készíteni Önnek.

2. Dentálhigiénés kezelés

Következő alapvető lépés, hogy ellátogasson dentálhigiénikusunkhoz egy alapos fogkő-eltávolításra és polírozásra. A kezelés részeként részletesen bemutatják Önnek a megfelelő fogmosási technikát, valamint számos szájápolási eszközről adnak tájékoztatást.

Ezen technika elsajátítása kulcsfontosságú lesz az esztétikai pótlások hosszú távú megőrzése érdekében. 

3. Tömések cseréje, szuvas fogak ellátása

Amennyiben az állapotfelmérés során fény derült a mosolyzónán kívűl eső területeken lévő esetlegesen alászuvasodott tömésre, vagy kialakult fogszuvasodásra, akkor ezeket időben el kell látni. A fogszuvasodásokat esztétikus tömőanyagból készíti el a fogorvosunk, helyi érzéstelenítésben. 

4. Fogpótlások cseréje, vagy készítése

Ha a vizsgálatok során azt látjuk, hogy a mosolyzónán kívül egy régebben elkészített korona már nincs a legjobb állapotban, nem zár rendesen, eláll a széle, akkor annak is indokolt lesz a cseréje. Egy rossz minőségű korona hosszú távon akár a fog elvesztését is okozhatja. Ínyünk körülötte gyulladásban lehet, ami további kockázatot jelent.

Erősen szuvas, vagy letört őrlőfogat célszerű minél előbb ellátni, és betétet,  vagy koronát készíteni rá.   

5. Mosolytervezés – Próbamosoly – Hollywoodi mosoly

Amennyiben minden fog megfelelő ellátást kapott és az íny is egészséges, akkor elkészülhet az áhított hollywoodi mosoly. Rendelőnkben lehetőség van 3D mosolytervezésre is. 

🔸 A Mosolytervezés lépései a következők: 🔸

  • Először egy fotózás során rögzítjük a páciens mosolyát, melyet minden embernél egyedi mimikai adottságok határoznak meg.
  • A rögzített képeket feltöltjük a 3D mosolytervező szoftverünkbe, majd aprólékosan vizualizáljuk, hogy az adott helyzetre milyen esztétikai eredmény érhető el. Minden esetben maximálisan szem előtt tartjuk a páciensek egyéni igényeit.
  • Átbeszéljük a várható végeredményt, majd ez alapján elkészítjük a végleges formákat.
  • Ha igény van rá, akkor az elkészült tervekből készítünk egy ún. Próbamosolyt, amit a páciens be tud próbálni a kezelés megkezdése előtt. A próbával ellenőrizni tudja, mennyire tetszik neki a megtervezett fog a valóságban.
  • A próbamosolyról szintén képeket készítünk, amit átadunk a páciensnek, hogy a rendelőn kívül is átgondolhassa, hogy szeretne-e a valós kezelésbe belevágni.
  • Ezek után kezdődik el a mosolyszépítő kezelés.

Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

7 + 13 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: