Tapasztalt már olyat, hogy valahol valamilyen felszínen átlátszik a foga? A digitális és esztétikai fogászati szakember, Dr. Nagy Zsolt segít megkeresni ennek az okát!

Leginkább a felső metszőfogak esetén fordul elő az a jelenség, hogy ha a tükörbe nézünk, akkor a fény hatására mint egy áttetsző üvegfelület jelenik meg az adott fogfelszín. Ennek a hátterében többnyire valamilyen fogkopás áll: ilyenkor annyira elvékonyodik a metszőfogaknak az éli területe, hogy már csak egy vékony zománcréteg marad belőle. 

Néha kicsit le is töredezik, ettől csipkés lesz a felülete, ez üvegszerűen áttetszik és átengedi a fényt. Ez egy furcsa jelenség, sokszor nem is vesszük észre, hogy le van kopva a fogunk, mert ez egy rendkívül lassan kialakuló folyamat.

A fogak kopását az életünk során nem észleljük, nem látjuk ezt a változást nap mint nap – csak a végeredmény lehet megtévesztő és ijesztő bizonyos esetekben.

Átlátszó fogak kezelése

A jó hír az, hogy a fogak kopása szépen helyreállítható folyamat. Különböző fogászati megoldásokkal, mint például a direkt élpótlás, valamint a direkt vagy az indirekt porcelánhéj szép, egészséges fogakat eredményezhet.

Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

7 + 6 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: