Ábel jobb alsó őrlőfogába 10 évvel ezelőtt készült egy tömés. Ennyi idő elteltével sajnos a régi tömés elvesztette a szépségét és már funkciójában sem volt az igazi, hiszen a széleken nem zárt tökéletesen. Hosszú távon ez a fogszuvasodásához vezetett volna. Ábel azért fordult Dr. Szanyi Barbara fogszakorvoshoz, mert szerette volna egy esztétikus és tartós megoldással helyreállítani a fog egészségét.

Páciens adatok

Páciens: Ábel

Életkor: 27 év

Kezelőorvos: Dr. Szanyi Barbara, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos

 

3D tervezéssel készült kerámia betét – a tökéletes illeszkedéséért

Érzéstelenítés után, első lépésként eltávolítottuk a régi, elszíneződött szélű, rosszul záró tömést. Előkészítettük a helyet az új fogászati betétnek. A lenyomatvétel és a tervezés rendelőnkben 3D technológiával történik, ami gyors és teljesen fájdalommentes technika. A tervezést követően a rendelőben egy marógép segítségével elkészült a kerámia betét, amit ideiglenesen bepróbáltunk Ábel szájába. 

 

Előtte-utána: Esztétikus kerámia betét készítése CAD/CAM technológiával / Differental Fogorvosi Rendelő

Mivel az illeszkedés és a szín is rendben volt, így továbbléphettünk a ragasztási fázisra. A ragasztás egyik elengedhetetlen kelléke a kofferdam gumilepedő, ami tökéletesen nyálmentes környezetet biztosít számunkra. A képen ez a kék színű anyag. A fog előkészítése után végleges ragasztással rögzítettük a kerámia betétet. Az utolsó lépés a fog felszínének polírozása volt.

Ábel rendkívül elégedett volt az új fogpótlásával, ami megkülönböztethetetlen lett az eredeti fogaitól.

Hasonló problémával küzd? Keressen minket bizalommal:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

15 + 13 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: