Zsuzsannát sajnálatos baleset érte, erős ütést kapott a felső metszőfogára. A trauma következtében kitörött egy darab a fogából, és sajnos a foggyökér is kimozdult a fogmederből. Ennek következtében Zsuzsanna foga elhalt, és a gyökeret tartó csontállomány is sérült.

Jelen esetben a fogászati implantátummal való helyreállítás volt az ideális megoldás, mert el lehetett kerülni a szomszédos, ép fogak lecsiszolását.

Páciens adatok

Páciens: Zsuzsa

Életkor: 39 év

Kezelőorvos: Dr. Nagy Pál, implantológus, parodontológus fogszakorvos

 

Kiindulási állapot

Előtte-utána: Fogászati implantátumra készült korona / Differental Fogorvosi Rendelő

A lehető legtermészetesebb hatás elérése

Páciensünk egyetlen napig sem maradt fog nélkül, hiszen még a fogeltávolítás előtt legyártattunk egy ideiglenes fogat. A foghúzás után ezzel az ideiglenes fogpótlással oldottuk meg, hogy ne kelljen kellemetlenül éreznie magát a kezelések között.

A fogászati implantátum beültetésére a fogeltávolítás után pár héttel került sor. A műtéttel egy időben csontpótlást is végeztünk, hogy helyreállítsuk a sérült csontos falat, hiszen ilyenkor szükséges, hogy az ínyt megfelelő pozícióban támasszuk alá, különben annak szimmetriája elveszik, és ez a mosolyon is meglátszik.

Az implantátum és a pótolt csont pár hónapos gyógyulása után ideiglenes korona segítségével formáztuk az ínyt, hogy olyan architektúrát hozzunk létre, mint ami a szomszédos fogon is látható. Ennek elérése után Zsuzsanna megkapta a végleges fémmentes koronáját, amit a beültetett „műgyökérre” rögzítettünk. A porcelánnal leplezett cirkónium anyag szinte megkülönböztethetetlen az eredeti fogtól, rendkívül természetes hatás érhető el vele.

A szomszédos fog letörését esztétikus tömőanyagból pótoltuk ki. Zsuzsanna nagyon örült a végeredménynek és a visszakapott harmónikus mosolynak!

Végeredmény

Hasonló problémával küzd? Forduljon hozzánk bizalommal:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

3 + 2 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: