Kornél elvesztett fogainak pótlása miatt kereste fel fogorvosi rendelőnket, valamint szerette volna azt is, hogy metszőfogai esztétikusabbak legyenek. Alul és felül egyaránt több fogat áthidaló hiányt kellett orvosolni. Ehhez a rendelőnk több fogszakorvosa is hozzájárult.

Páciens adatok

Páciens: Kornél

Életkor: 42 év

Kezelőorvos:

Dr. Szanyi Barbara, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos

Dr. Nagy Pál, implantológus, parodontológus fogszakorvos

Fogászati implantátum – gyors és fájdalommentes megoldás

Mivel a felső állcsonton, jobb oldalt a szemfog volt az utolsó fog a sorban, így nem volt kérdés, hogy itt fogászati implantátumon elhorgonyzott fogpótlást készítünk. Egy-egy fogászati implantátum került a szemfog utáni első kisőrlő és az első nagyőrlő egykori helyére. A fogimplantátumokat Dr. Nagy Pál implantológus és parodontológus fogszakorvos ültette be. Az eljárás teljesen fájdalommentes rutineljárás volt.

A beültetett fogimplantátumokra pár hónap gyógyulás után került fel a fémmentes, cirkónium hídpótlás. Kornélnak ez idő alatt elkészültek a mosolyzónában lévő fogak restaurációi is.

Előtte-utána: Hiányzó fogak pótlása / Differental Fogorvosi Rendelő

Fémmentes hídpótlás

Az alsó állcsonton a meglévő nagyörlőknek köszönhetően kivitelezhető volt a hídpótlás, így jobb és bal oldalra egyaránt azokat készítettünk. Kornél itt is fémmentes cirkon megoldást választott.

A hidat tartó pillérfogakat gondosan előkészítettük, egyes fogakat üvegszálas csappal erősítettünk meg a hosszú távú eredmény érdekében. A felépített fogakat szakszerűen lecsiszoltuk, majd a lenyomatvételezést követően ideiglenes műanyag fogpótlásokkal láttuk el a fogakat. Néhány fogpróbát követően beragasztásra kerültek a végleges cirkónium hídak. 

A fogpótlások elkészítése során külön figyeltünk arra, hogy Kornélnak kényelmes és kiegyensúlyozott legyen a harapása, így visszanyerve a rég elvesztett rágófunkciót. 

Előtte-utána: Hiányzó fogak pótlása / Differental Fogorvosi Rendelő

Hasonló problémával küzd? Keressen minket bizalommal:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

4 + 13 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: