A karantén után kereste fel rendelőnket Alexa, aki esztétikai változást szeretett volna eszközölni a felső kismetszőin. Az egyes és a kettes fogai között jelentős rés tátongott, ezt szerette volna eltüntetni, de nem volt biztos a döntésében.

Első lépésként digitális lenyomatot vettünk az aktuális állapotról. Ez a fajta lenyomatvétel egyáltalán nem jár kellemetlenséggel, szemben a hagyományos lenyomatanyaggal. Az így kapott digitális adatokat betápláltuk a tervezőszoftverbe és vizualizáltunk Alexa számára egy harmonikusabb megoldást. 

Páciens adatok

Páciens: Alexa

Életkor: 25 év

Kezelőorvos:  Dr. Nagy Zsolt, fogszakorvos, digitális és esztétikai fogászat specialista

 

Próbamosoly, a biztos megoldás

Alexának tetszettek a tervek, ezért próbamosolyt kért. A próbamosoly egyik legnagyobb előnye, hogy anélkül tudjuk élőben vizualizálni a végeredményt, hogy belevágnánk a kezeléssorozatba.

A kerámia héjak készítése irreverzibilis folyamat, azaz ha a páciens úgy dönt, hogy már nem szeretne vele élni, akkor nem visszaállítható az eredeti állapot. Bár rendkívül kevés foganyagot kell hozzá eltávolítani (kontaklencse mennyiséget), a későbbiekben ezt a mennyiséget is pótolni szükséges valamilyen fogpótlással, például másik héjjal, vagy koronával.

 

Örülünk, hogy Alexa bölcsen cselekedett, és a héjkerámia elkészítése előtt leellenőrizte, valóban erre vágyik-e.

 

 

Előtte-utána: Próbamosoly és új kismetszők Alexának / Differental Fogorvosi Rendelő

Hasonló problémával küzd? Keressen minket bizalommal:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

6 + 4 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: