A digitális fogászati megoldások nem csak letört vagy eldeformálódott fogak esetén nyújtanak esztétikus és biztonságos alternatívát, hanem régi, már nem funkcionáló tömések esetén is.

Róbert története remek példa arra, hogy az időben észrevett és kezelt fogászati problémák sokkal kevesebb idő-, energia- és pénzbefektetéssel járnak, mint az elhanyagolt társaik. Páciensünk azért kereste fel rendelőnket, mert a korábban más helyen készült fogtömése már nem funkcionált jól. Mivel a tömés nagy kiterjedésű volt, ezért úgy döntöttünk, hogy kerámia betéttel (inlay) pótoljuk.

Páciens adatok

Páciens: Róbert

Életkor: 35 év

Kezelőorvos: Dr. Nagy Zsolt, fogszakorvos, digitális és esztétikai fogászat specialista

 

Kerámia betét – Miben különbözik egy fogtöméstől?

A hagyományos fogtömés során a fogorvos egy ülés alatt készíti el tömőanyag segítségével a hiányzó fogrész pótlását. Ezzel szemben az inlay betétet digitálisan tervezzük meg: első lépésként beszkenneljük a kérdéses területet, majd számítógéppel megtervezzük a kívánt formát. 3D marógép segítségével kifaragjuk a megtervezett fogformát egy kerámia tömbből, majd megfestjük, amit egy következő ülés alkalmával ragasztunk be a páciens szájába. Korábban az inlay betét fogtechnikus bevonásával készült, ezt már teljesen digitálisan, a rendelőben el tudjuk készíteni.

 

Az új betét biztonságos és hosszú távú megoldást kínált Róbert számára. Teljesen észrevehetetlen, tökéletes esztétikai funkciókkal bír.

 

Előtte-utána: Régi tömés cseréje kerámia betétre / Differental Fogorvosi Rendelő

Hasonló problémával küzd? Forduljon hozzánk bizalommal:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

12 + 1 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: