Kíváncsiak vagytok, hogyan tudjátok a fogaitokat természetesen erősíteni? Dr. Nagy Zsolt a digitális és esztétikai fogászat specialistája megosztja veletek a javaslatait!

Fogak erősítése: Megfelelő táplálkozással

Először is fontos megemlíteni, hogy amíg tart a fogak növekedése, addig nagyon fontos, hogy megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozással belülről legyen megerősítve. Ilyenkor nélkülözhetetlen az ásványi anyagok és a nyomelemek bevitele.

Amikor egy maradó fog befejezte a növekedését, azaz teljesen előtört és a gyökérzete is hiánytalanul kifejlődött, onnantól kezdve a táplálkozásnak már sokkal kisebb szerepe van, mivel jelentős anyagcsere egy ilyen fogban már nem zajlik. Tehát a közhiedelemmel ellentétben a magas fokú kalciumbevitel a fogak szempontjából nem kulcsfontosságú dolog.

Sokkal fontosabb viszont az, hogy a fogzománcot, a kifejlett, ép maradófogon megőrizzük és megvédjük a káros behatásokkal szemben.

Hogyan védhetjük meg fogainkat?

  • A túlzott mértékű savas italok és ételek fogyasztása mind-mind roncsolják a fogzománcot.

  • A megfelelő szájhigiénia fenntartása szintén nélkülözhetetlen. Ha folyton lepedékes a fogunk, akkor azzal egy remek táptalajt biztosítunk a fogszuvasodást okozó baktériumok számára.

Fogak erősítése: A megfelelő fogkrém

Melyik lesz a legmegfelelőbb fogkrém számunkra? Most nem konkrét márkákat vagy termékeket szeretnék ajánlani, hanem egy nélkülözhetetlen alkotóelemre hívnám fel a figyelmet.

A  közfelfogással ellentétben a fluorid egy nagyon fontos összetevője és lényegi komponense a fogkrémeknek. Ez nem méreganyag, nem egyenlő a fluorral! A fluorid egy ionos változata az előbb említett fluornak. A fluorid beépül a fogzománcba, erősíti annak a kristályszerkezetét. 

Tehát szeretném eloszlatni azokat a városi legendákat, miszerint ezzel csak magunknak ártunk, és méreganyagot viszünk be a szervezetbe. Ezek nem igazak! Természetesen a szakirodalom is az orvosi oldalt támasztja alá ebben a kérdésben. 

Aki fluoridos fogkrémet használ, annak jóval ellenállóbb a fogzománca mindenféle külső behatással szemben. 

Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

2 + 2 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: