A fogászati implantátum beültetésének van néhány korlátozó tényezője, amelyet olykor mérlegelni kell. Dr. Nagy Pál implantológus az alábbiakban ismerteti Önnel ezeket.

🔸 Életkor 🔸

20 éves kor alatt, amíg a páciens növekedése, az állkapocs formálódása vagy a fogaknak a megfelelő beilleszkedése nem történik meg, addig nem ajánlott a fogászati implantátum beültetés. 

🔸 Általános egészségi állapot 🔸

Bizonyos betegségek is korlátozzák a fogászati implantátum beültetésének lehetőségét. Ilyen betegség például az erős csontritkulás vagy a nem megfelelően kontrollált cukorbetegség. Ezek mind kockázatot jelentenek a biztonságos fogászati implantálás során.

🔸 Bizonyos magatartási tényezők 🔸

A dohányfüstben lévő nikotin szűkíti az ereket, ezért a fogászati implantátum gyógyulásának rendkívül rossz körülményeket teremt. Ez akár az implantátum elvesztéséhez is vezethet.

Másik magatartási tényező az esetlegesen fennálló rossz szájhigiénia. Ez a fogászati implantálás minden szakaszában kockázati tényező. A helytelen technikával végzett és nem alapos fogmosásnak köszönhetően felhalmozódnak szánkban a kóros baktériumok. Ezek a baktériumok lassíthatják a gyógyulási folyamatot, melynek hatására akut, idővel pedig krónikus gyulladás alakulhat ki szánkban, amely akár teljesen ellehetetleníti az implantátum beültetést.  

🔸 Lokális tényezők 🔸

Implantálás előtt minden esetben CT felvételen digitális technikával megvizsgáljuk a rendelkezésre álló csontállományt. Amennyiben nem található elegendő saját csont, abban az esetben úgynevezett csontpótlásra lesz szükség ahhoz, hogy a fogászati implantátum stabilan megmaradjon. 

Kérdése van még a fogászati implantátummal  kapcsolatban? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

8 + 12 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: