Megdöbbentő! Találkozni olyan videókkal a TikTok-on, amin fiatal lányok reszelgetik az elülső fogaikat, hogy egyenesek legyenek. De mit szól ehhez a fogorvos?

Dr. Nagy Zsolt, a Differental Fogorvosi Rendelő egyik alapítója megdöbbenve nézte a felhasználók fogreszelős videóit. A fogorvos szerint a motiváció valószínűleg a tökéletességre való törekvés: a hollywoodi sztároknak első ránézésre hibátlan és szabályos fogsoruk van, így sokan vágynak ahhoz hasonló fogformákra. Azonban azt nem szabad elfelejteni, hogy azok a tökéletesen szép, fehér fogak legtöbb esetben héjak és koronák!

Mi a következménye az otthoni fogreszelésnek?

A túlzásba vitt reszelgetés következtében a zománc elvékonyodik és szabaddá válik a dentin réteg. Ez erőteljes fogérzékenységgel járhat. Ezt az érzékenységet otthoni praktikákkal nem fogjátok tudni csökkenteni, kénytelenek lesztek szakemberhez fordulni vele. A fogorvos már csak invazív beavatkozással fogja tudni orvosolni ezt a problémát. Előfordulhat, hogy a megreszelt fogat töméssel vagy koronával tudják helyreállítani.

Az esztétikum szubjektív, de összességében minél természetesebb valami, annál szebb lesz. Ha pedig mégsem így látjátok, akkor nem az otthoni veszélyes praktika a megoldás. Mindenképp érdemes szakemberrel konzultálni és megtudni milyen lehetőségek vannak, hogy ideálisabbá varázsolják mosolyotokat.

Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

8 + 8 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: