Mi az a 3 dolog, ami mindenképpen tudnia kell, mielőtt elkészül a fogászati héja? Dr. Nagy Zsolt fogszakorvos, a Differental fogorvosi rendelő alapítója szerint az alábbiakat érdemes mérlegelni a beavatkozás előtt:

🔸 Irreverzibilitás 🔸

Érdemes szem előtt tartani, hogy ez a fogászati beavatkozás nem visszafordítható! Ha elkészül a kerámiahéj, az onnantól kezdve véglegesen felragasztásra kerül a fogra, nem fogja tudni levenni. Éppen ezért ez egy hosszú távú döntés, 10 vagy akár 15 évig is viselni fogja őket. Bár a porcelán héj rendkívül vékony – hasonlóan a kontaktlencséhez – ám a legtöbb esetben mégis szükség van a fogfelszín minimális megmunkáláshoz. Ha szükséges, természetesen egy új munkafolyamat részeként, egy új héj készíthető a későbbiekben. 

🔸 Egyéni lehetőségek megvalósítása 🔸

A Differental fogorvosi rendelőben nagyon fontos és megkerülhetetlen része a héjkészítési procedúrának a Mosolytervezés és a Próbamosoly. Még a beavatkozás előtt fényképek és 3D scannek alapján elkészítjük a digitális látványterveket (ezt hívjuk Mosolytervezésnek), amit egy 3D nyomtató segítségével fizikailag is elkészítünk és ki is próbálunk a páciens szájában – ellenőrizve, hogy a várható eredmény hogyan fog kinézni.

A Próbamosoly biztonságot ad a pácienseknek, hogy a félelmeik, kérdéseik szerteoszlódjanak és a végeredményt látva örömmel és elégedettséggel távozzanak a rendelőnkből. 

Azonban fontos megjegyeznünk, hogy ennél a beavatkozásnál is vannak bizonyos limitációk. Az egyéni anatómiai adottságok miatt nem minden páciens szájában lehet megvalósítani mindenféle fogformát és alakot. Mi minden esetben személyre szabjuk a kerámia héjakat, olyat tervezünk, ami az adott páciensnek a lehető legideálisabb. Nem mindig  lemásolható a sztárok mosolya és “sablon fogakat” sem használunk.

🔸 Fogszínválasztás 🔸

A fogszínválasztásnál általában két fő irány képviselteti magát: 

  • Hollywoodi mosoly, vagyis tökéletes, hófehér fogak. Nagyon látványos és domináns változást lehet elérni vele. Ezt látjuk a sztárok mosolyán a fotókon és a filmekben. 
  • Természetes hatást keltő héjak –  nagy szakmai kihívás, hiszen megszólalásig élethű fogakat kell készíteni, ami nagy örömmel tölti el a természetes szépségért áhítózó pácienseinket. Fontos megjegyezni, hogy itt nem kizárólag a fogszínről van szó – hiszen az színskáláról választható –, sokkal inkább a fog karakterisztikájáról, a fogfelszínén lévő mikrobarázdákról vagy épp a héjkerámia megfestéséről, ami még természetesebbé, még élethűbbé varázsolja a fogakat. 

Rendelőnkben törekszünk az egyéni igények megvalósítására és az ideális, harmonikus mosoly elérésére.

Kérdése van még a fogászati héj készítésével kapcsolatban? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

4 + 12 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: