Arra, hogy egy darab műfog mennyibe kerül, arra nagyon nehéz egyszerű választ adni.  Ezt a kérdést járja részletesen körül Dr. Nagy Zsolt fogszakorvos!

Mi az a műfog?

A műfog sokféle anyagból készülhet. Szaknyelven leginkább a koronára gondolunk ebben az esetben, ami készülhet például fém vázra kerámia leplezéssel, vagy egy sokkal esztétikusabb változatban cirkónium-dioxid vázra szintén kerámia leplezéssel, de lehet olyan is, amikor az egész pótlás cirkóniumból készül és a külső felszín csak festve van. Létezik teljes kerámia fogpótlás is.

Ezek mind-mind a műfog elnevezés alá esnek. Nagyon fontos az, hogy a páciens egyéni igényeinek és adott helyzetének megfelelően tudjunk anyagot választani a végső fogpótlásnak. 

Mitől függ a műfog ára? 

Minden problémára más-más megoldási lehetőség van. Mindig fel kell mérni az alapvető problémát, ami a páciensnek a kiindulási helyzete, panasza. Meg kell tudnunk azt is, hogy milyen megoldást keres, mire vágyik. Sokféle anyagtípus közül lehet választani és az árat az is befolyásolja, hogy mekkora a fogpótlás kiterjedése.

Nagy általánosságban a fogpótlások költséges megoldások, aminek a fő oka az, hogy mindehhez nem csak a fogorvos szükségeltetik, hanem a fogtechnikus szakember és az ő speciális berendezése és felszerelései. Tehát a fogpótlásnak alapanyagbeli, tervezési és gyártási költségei is vannak. 

A műfogak készítése mindenképp több időt igénylő, nehezebb, összetettebb munkafolyamat, ennek megfelelően az orvosi és fogtechnikai költségek is magasak. 

Ez az oka annak, hogy az ilyen jellegű kérdésekre, hogy “Mennyibe kerül egy műfog?” nem tudunk írásban, röviden választ adni, hiszen nem lehet hasraütésszerűen árakat mondani.

Tájékoztató jelleggel természetesen meg tudunk osztani lehetőségeket. Azonban, hogy konkrétan adott problémára adott választ tudjunk adni, ahhoz mindenképp szükség van egy állapotfelmérésre a fogorvosi rendelőben. Ekkor a páciensnek felmérjük a kiindulási problémáját, helyzetét és konkrét árajánlattal tudunk szolgálni. Kérdése van? Írjon nekünk:

Online bejelentkezés

Adatvédelem

13 + 12 =

Kapcsolat

1015 Budapest, Csalogány u 26.

+36309605255
differental.hu
info@differental.hu

Máskor is szeretne hasonló témákról olvasni? Kövesse munkánkat: